مرغ شکم پر بدون فر
با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

طرز تهیه مرغ شکم پر بدون نیاز به فر

سلام دوستان 

اینجا آموزش یه مرغ شکم پر خیلی خوشمزه را میزارم برای کسانی که دسترسی به فر ندارن و میخوان یه مرغ شکم پر عالی را برای خودشون و خانواده شون تدارک ببینن.

نکته مهم در انتخاب نوع مرغ هست، بهتره که از مرغ گرم استفاده کنیم تا مرغ های منجمد و مرغ مون وزن بین ۱/۵ تا ۲ کیلوگرم داشته باشه و هیچ گونه پارگی روی سطح مرغ وجود نداشته باشه.

و اما مواد لازم :

مرغ کامل به وزن بین ۱/۵ تا ۲ کیلوگرم 

پیاز متوسط ۴ عدد

کشمش ۶۰ گرم

گردو ۶ عدد

آلوسیاه خشک شده ۶ عدد

ناردون ۵۰ گرم

نمک-فلفل قرمز-زردچوبه-زعفران-آویشن پهن-پودر گشنیز-ادویه کاری-پودر زیره سبز-چوب دارچین به مقدار لازم

فلفل دلمه ای نر ۱ عدد کوچک

هویج  ۱ عدد متوسط

لیمو عمانی ۲ عدد متوسط

روغن برای سرخ کردن

رب گوجه ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری

اولین کار مرغ مون را به صورت کامل و تمیز می شوریم و داخل شکم مرغ را کاملا خالی و تمیز می کنیم و میزاریم کاملا مرغ خشک بشه.

بعد محتویات شکم مرغ را آماده می کنیم:

اول کشمش را تمیز می شوریم و میزاریم تو آب تقریبا ولرم نیم ساعت بمونه.

ناردون مون که اگر سفت باشه حتما باید بزاریم با آب روی گاز تا بپزه و آبش کاملا خشک بشه جوری که دیگه ناردون سفت نباشه. حدود ۳۰ دقیقه زمان کافی هست تا وقتی که از سفتی در بیاد و نرم بشه.

و آلوسیاه خشک مون را هم مثل ناردون میزاریم بپزه تا کمی نرم بشه.(هر کدوم جدا پخته میشن)

پیازمون(۳عدد) را نگینی یا خلالی خرد می کنیم و میزاریم روی گاز با شعله ملایم به آرومی سرخ بشه وقتی پیازمون به اندازه کافی سرخ و طلایی شد، نمک-فلفل قرمز-پودر زعفران-پودر آویشن-پودر گشنیز-ادویه کاری و پودر زیره را بهش اضافه می کنیم(این چاشنی ها بسیار مرغ را خوش طعم و خوش عطر می کنن و دیگه خبری از بوی زهم مرغ نیست)

بعدش کشمش را می ریزیم توی سبد تا آبش کامل خشک بشه و به پیازداغ مون اضافه می کنیم، وقتی کشمش را اضافه کردیم به پیازداغ، کشمش کمی حجیم تر میشه و بعد از اینکه کشمش مون حجیم شد؛ گردو-آلوسیاه و ناردون را اضافه می کنیم و حدود ۲تا ۳ دقیقه با هم تفت میدیم.

الان محتویات شکم مرغ مون آماده است.

وقتی مرغ مون کامل خشک شد و هیچ آب اضافه ای داخل شکمش نبود محتویاتی که برای شکم مرغ مون آماده کردیم را میریزیم داخل شکم مرغ و در انتها با سوزن و نخ ناحیه تحتانی مرغ را می دوزیم طوری که وقتی گذاشتیم توی قابلمه که با آب بپزه هیچ گونه آبی وارد شکم مرغ نشه و دو تا پای مرغ را هم به هم می بندیم که هم راحت تر تو قابلمه جا بشه و هم راحت تر بتونیم سرخش کنیم.

تو این مرحله مرغی که شکمش  پر شده را میزاریم توی قابلمه و آب را اضافه می کنیم. تا حدود ۳/۴ مرغ باید آب بریزیم و چوب دارچین، آویشن، زیره سبز، فلفل دلمه ای نر، هویج، پیاز(۱عدد)، نمک، زردچوبه و فلفل را به آب اضافه می کنیم و اجازه میدیم آب جوش بیاد و وقتی آب جوش اومد شعله را ملایم می کنیم و حدود ۲ ساعت زمان نیاز هست تا مرغ مون کامل بپزه. تو این ۲ ساعت حتما مرغ را داخل قابلمه می چرخونیم تا همه سطوح مرغ بپزه. بعد از ۲ ساعت خلال دندون را می زنیم داخل رون مرغ که ببینیم پخته یا نه اگر که پخته بود مرغ را از قابلمه در میاریم و میزاریم داخل سبد تا آبش کامل خشک بشه و بعد اون را در ماهی تابه سرخ می کنیم و بهش پودر زعفرون می زنیم. الان دیگه مرغ شما آماده سرو کردن و میل کردن هست.

اما یه نکته! 

اگر میخواید که مرغ تون آب داشته باشه و آب مرغ خوش رنگ هم سر سفره تون داشته باشید باید مرحله پخت مرغ در قابلمه را از ۲ ساعت به ۱ ساعت کاهش بدید و مرغ را خارج کنید و بزارید آبش خشک بشه و کامل  سرخ کنید 

و بعد پیازداغ بگیرید و زعفرون  و رب گوجه خونگی و ۲ عدد لیمو عمانی و آب را مجدد بهش اضافه کنید و بعد از جوش اومدن آب، شعله را کم کنید و اجازه بدیم کامل بپزه، اینجوری هم آب مرغ دارید، هم یه مرغ تپل مپل خوشمزه.

نوش جان 

منتظر خوندن نظرات و تجربه هاتون از استفاده از این دستور پخت هستیم.

 

 

با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
فریبا کرمی
فریبا کرمی هستم مدیر وبلاگ ایت نت به تولید محتوای کاربردی و رفع دغدغه های روزانه در حوزه غذا و آشپزی و سبک زندگی سالم علاقه دارم.

    راه های از بین بردن بوی زهم مرغ

    مقاله قبلی

    مشکلات شغلی برنامه نویسان

    مقاله بعدی

    شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

    نظرات

    پاسخ دهید