طرز تهیه مرغ شکم پر بدون نیاز به فر
سلام دوستان
اینجا آموزش یه مرغ شکم پر خیلی خوشمزه را میزارم برای کسانی که دسترسی به فر ندارن و میخوان یه مرغ شکم پر عالی را برای خودشون و خانواده شون تدارک ببینن.
نکته مهم در انتخاب نوع مرغ هست، بهتره که از مرغ گرم استفاده کنیم تا مرغ های منجمد و مرغ مون وزن بین ۱/۵ تا ۲ کیلوگرم داشته باشه و هیچ گونه پارگی روی سطح مرغ وجود نداشته باشه.
و اما مواد لازم :
مرغ کامل به وزن بین ۱/۵ تا ۲ کیلوگرم
پیاز متوسط ۴ عدد
کشمش ۶۰ گرم
گردو ۶ عدد
آلوسیاه خشک شده ۶ عدد
ناردون ۵۰ گرم
نمک-فلفل قرمز-زردچوبه-زعفران-آویشن پهن-پودر گشنیز-ادویه کاری-پودر زیره سبز-چوب دارچین به مقدار لازم
فلفل دلمه ای نر ۱ عدد کوچک
هویج ۱ عدد متوسط
لیمو عمانی ۲ عدد متوسط
روغن برای سرخ کردن
رب گوجه ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
اولین کار مرغ مون را به صورت کامل و تمیز می شوریم و داخل شکم مرغ را کاملا خالی و تمیز می کنیم و میزاریم کاملا مرغ خشک بشه.
بعد محتویات شکم مرغ را آماده می کنیم:
اول کشمش را تمیز می شوریم و میزاریم تو آب تقریبا ولرم نیم ساعت بمونه.
ناردون مون که اگر سفت باشه حتما باید بزاریم با آب روی گاز تا بپزه و آبش کاملا خشک بشه جوری که دیگه ناردون سفت نباشه. حدود ۳۰ دقیقه زمان کافی هست تا وقتی که از سفتی در بیاد و نرم بشه.
و آلوسیاه خشک مون را هم مثل ناردون میزاریم بپزه تا کمی نرم بشه.(هر کدوم جدا پخته میشن)
پیازمون(۳عدد) را نگینی یا خلالی خرد می کنیم و میزاریم روی گاز با شعله ملایم به آرومی سرخ بشه وقتی پیازمون به اندازه کافی سرخ و طلایی شد، نمک-فلفل قرمز-پودر زعفران-پودر آویشن-پودر گشنیز-ادویه کاری و پودر زیره را بهش اضافه می کنیم(این چاشنی ها بسیار مرغ را خوش طعم و خوش عطر می کنن و دیگه خبری از بوی زهم مرغ نیست)
بعدش کشمش را می ریزیم توی سبد تا آبش کامل خشک بشه و به پیازداغ مون اضافه می کنیم، وقتی کشمش را اضافه کردیم به پیازداغ، کشمش کمی حجیم تر میشه و بعد از اینکه کشمش مون حجیم شد؛ گردو-آلوسیاه و ناردون را اضافه می کنیم و حدود ۲تا ۳ دقیقه با هم تفت میدیم.
الان محتویات شکم مرغ مون آماده است.
وقتی مرغ مون کامل خشک شد و هیچ آب اضافه ای داخل شکمش نبود محتویاتی که برای شکم مرغ مون آماده کردیم را میریزیم داخل شکم مرغ و در انتها با سوزن و نخ ناحیه تحتانی مرغ را می دوزیم طوری که وقتی گذاشتیم توی قابلمه که با آب بپزه هیچ گونه آبی وارد شکم مرغ نشه و دو تا پای مرغ را هم به هم می بندیم که هم راحت تر تو قابلمه جا بشه و هم راحت تر بتونیم سرخش کنیم.
تو این مرحله مرغی که شکمش پر شده را میزاریم توی قابلمه و آب را اضافه می کنیم. تا حدود ۳/۴ مرغ باید آب بریزیم و چوب دارچین، آویشن، زیره سبز، فلفل دلمه ای نر، هویج، پیاز(۱عدد)، نمک، زردچوبه و فلفل را به آب اضافه می کنیم و اجازه میدیم آب جوش بیاد و وقتی آب جوش اومد شعله را ملایم می کنیم و حدود ۲ ساعت زمان نیاز هست تا مرغ مون کامل بپزه. تو این ۲ ساعت حتما مرغ را داخل قابلمه می چرخونیم تا همه سطوح مرغ بپزه. بعد از ۲ ساعت خلال دندون را می زنیم داخل رون مرغ که ببینیم پخته یا نه اگر که پخته بود مرغ را از قابلمه در میاریم و میزاریم داخل سبد تا آبش کامل خشک بشه و بعد اون را در ماهی تابه سرخ می کنیم و بهش پودر زعفرون می زنیم. الان دیگه مرغ شما آماده سرو کردن و میل کردن هست.
اما یه نکته!
اگر میخواید که مرغ تون آب داشته باشه و آب مرغ خوش رنگ هم سر سفره تون داشته باشید باید مرحله پخت مرغ در قابلمه را از ۲ ساعت به ۱ ساعت کاهش بدید و مرغ را خارج کنید و بزارید آبش خشک بشه و کامل سرخ کنید
و بعد پیازداغ بگیرید و زعفرون و رب گوجه خونگی و ۲ عدد لیمو عمانی و آب را مجدد بهش اضافه کنید و بعد از جوش اومدن آب، شعله را کم کنید و اجازه بدیم کامل بپزه، اینجوری هم آب مرغ دارید، هم یه مرغ تپل مپل خوشمزه.
نوش جان
منتظر خوندن نظرات و تجربه هاتون از استفاده از این دستور پخت هستیم.
نظرات