با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

بوگیری و مزه دار کردن مرغ

خیلی از افراد به دلیل بوی نامطبوع مرغ از خوردن آن خودداری می کنند و عملا با مرغ و هر غذایی که درش مرغ باشه مشکل دارن. روش هایی مختلفی برای از بین بردن بوی زهم مرغ استفاده میشه. در این مقاله یکی از مؤثرترین روش ها را برای از بین بردن بوی زهم مرغ براتون آوردیم که با این کار نه تنها از بوی مرغ خبری نیست بلکه بسیار مرغ خوش طعم و خوش عطری را تجربه می کنین.

اول بهتره بدونیم که چه مرغی را برای خرید انتخاب کنیم؟

✔️بهترین نوع مرغ، مرغی هست که در چراگاه باشه و تحرک داشته باشه، نه اینکه در جایی مثل مرغداری نگهداری شده و با تغذیه مصنوعی رشد کرده باشه، چون در محیط آزاد مرغ به حد معتدل غذا می خوره و به اندازه کافی فعالیت داره؛ به خاطر همین مواد زائد کمتری تو بدنش شکل می گیره یا اصلا مواد زائدی شکل نمی گیره. ولی در جاهایی که به صورت مصنوعی مرغ را نگهداری می کنن، چون هم غذای طبیعی استفاده نمیشه و هم فعالیت بدنی مرغ کافی نیست مواد زائد در بدن مرغ جمع میشه. پس در حد امکان بهتره که از مرغ های محلی استفاده کنیم.

✔️عدم رعایت تعادل و توازن در مصرف چربی و پروتئین در تغذیه مرغ می تونه باعث ایجاد بوع نامطبوع گوشت مرغ بشه.
✔️استفاده از پودر ماهی در تغذیه مرغ یکی از عواملی هست که در ایجاد بوع زهم مرغ تاثیر داره.

✔️قراردادن مرغ در آب کلر به منظور سفید شدن رنگ گوشت مرغ (که نوعی تخلف به حساب میاد) یکی دیگه از عوامل موثر در ایجاد بوی زهم مرغ هست.
و اما موقع خرید :
✔️پوست مرغ بسته بندی شده ی تازه باید درخشنده_مرطوب_یک دست_صاف_بدون تورم و خون مردگی باشه.
✔️در هیچ قسمت از مرغ، خون مردگی نباید وجود داشته باشه.
✔️در صورت وجود خون مردگی در بال و ران و هر قسمت دیگه از بدن مرغ،حتما اون را جدا کنید و دور بیندازید.
✔️قسمت شکمی و زیر بال مرغ را بو کنید؛ این قسمت ها سریع تر از نواحی دیگه بدن مرغ علائم فساد را نشان می دهند. بوی تعفن و گندیدگی این قسمت ها نشون دهنده فساد یا کهنگی مرغ هست.
✔️پوست و بدن مرغ تازه به رنگ زرد کهربایی است. بعضی افراد تصور می کنن بدن مرغ باید سفید باشه به همین دلیل برخی کشتارگاه ها مرغ ها را برای سفید شدن مدتی در آبهای حاوی درصد بالایی کلر نگهداری می کنن که نوعی تقلب محسوب می شود.
✔️داخل شکم مرغ باید فاقد ته روده_تخمدان_مقعد_دل_جگر و طحال باشد_حفره شکمی باید به رنگ سفید یا متمایل به زرد و شفاف باشد.اگر مرغ کهنه و فاسد باشه رنگش متمایل به آبی و سبز هست.
✔️استخوان سینه مرغ باید بدون شکستگی_بیرون زدگی و ضرب خوردگی باشه.
✔️بهتره مرغ ها زیر وزن ۷۰۰یا ۸۰۰ نباشه چون اغلب بیمار هستن و به خاطر احتمال اختلال رشد و ساختمان عضلانی نارس،قابل مصرف نیستن.
✔️مرغ هایی با وزن ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ در بهترین وضعیت سلامت هستند.

بعد میایم سراغ بوگیری مرغ

بستگی داره که بخوایم مرغ را به چه شکلی استفاده کنیم و میل کنیم؛
تو روش اول میشه برای مرغ شکم پر-گذاشتن مرغ وسط برنج و یا به صورت خورشتی
استفاده کرد و در روش دوم نحوه معطر کردن مرغ برای جوجه کباب را توضیح دادیم. ولی در کل برامون مهم این هست که چجوری مرغ مون را مزه دار کنیم .

روش اول:

موادی که لازم داریم :

  • آویشن پهن ( آسیاب نشده )
  • زیره سبز ( پودر شده )
  • زعفران ( پودر شده )
  • چوب دارچین
  • نمک
  • زردچوبه
  • فلفل قرمز
  • فلفل دلمه ای نر
  • هویج
  • پیاز قرمز یا زرد

اول مرغ را با مقداری آب میزاریم توی قابلمه روی گاز طوری که آب تا روی سطح مرغ ها بیاد؛ صبر می کنیم تا آب جوش بیاد وقتی آب جوش اومد معمولا یه کف سفید رنگ هم روی آب بالا میاد، کل اون آب و کف را میریزیم بیرون. (در مورد حبوبات هم این کار را همیشه می تونیم انجام بدیم)

دوباره مرغ را داخل قابلمه میزاریم و آب را اضافه می کنیم،

پیاز رنگ قرمز یا زرد که ۲ یا ۴ قسمت می کنیم (بهتره پیاز را ریز نکنیم)

و فلفل دلمه ای نر
(فلفل دلمه ای های نر در انتهاشون ۳ تا برجستگی هست و کم تخم تر و تند تر هستن)بازم تاکید می کنم حتما باید فلفل دلمه ای نر باشه😜چون اگر  فلفل دلمه ای ماده باشه طعمش تو غذا رو به تلخی میره (فلفل دلمه ای های ماده  در انتهاشون ۴ برجستگی دارن و مخصوص سالاد و خام خواری هستن)

❌هویج
❌آویشن پهن(آسیاب نشده)
❌زیره سبز(پودر)
❌چوب دارچین
❌نمک_زردچوبه_فلفل قرمز
را بهش اضافه می کنیم.
مقدار این مواد بستگی به حجم مرغی داره که میخواین درست کنین 🌺
با این فرآیند هم مرغ می پزه هم اینکه بوش گرفته میشه کاملا.
مرحله بعد مرغ را میزاریم تو یه سبد که آبش خارج بشه و بتونیم سرخش کنیم.
اینجا مرغ را سرخ می کنیم و مقداری زعفران پودر شده را بهش اضافه می کنیم.از این مرحله به بعد بستگی به نوع کاربرد مرغ داره که می تونین مراحل بعد را ادامه بدین

مثلا اگر بخوایم بزاریمش وسط برنج وقتی پیازداغ گرفتیم مرغ ها را ریش ریش می کنیم و به پیاز داغ اضافه می کنیم و پودر زعفرون را بهش اضافه می کنیم.

یا اگر بخوایم به صورت خورشتی استفاده کنیم باید مرحله قبل(یعنی مرحله ای که با مواد بوگیری گذاشتیم بپزه را زمانش را کمتر کنیم تا بتونیم تو این مرحله هم بزاریم با پیازداغ و زعفرون و رب گوجه خونگی بپزه و جا بیافته. 

طرز تهیه مرغ شکم پر را هم از طریق لینک زیر می تونید با جزییات بیشتری ببینید.

مرغ شکم پر بدون فر

آموزش مرغ شکم پر بدون نیاز به فر

 

(❌با انجام این مراحل بوی مرغ به طور ۱۰۰درصد از بین میره  و نه تنها بوی زهم نداره بلکه بسیار خوش عطر و خوش طعم میشه)

روش دوم :

در این روش شما می توانید با استفاده از

  • رزماری
  • میخک
  • زنجبیل
  • آبلیمو
  • پیاز ( قرمز یا زرد )
  • سیاه دانه

مرغ را مزه دار کنید.

مزه دار کردن جوجه

این روش  بیشتر برای جوجه کباب  استفاده میشه . در ابتدا مرغ را تکه تکه می کنیم و بعد از شستشوی کامل اجازه میدیم آب اون کاملا خشک بشه بعد آن ها را داخل یک قابلمه سر دار میزاریم . پیاز را به صورت حلقه ای برش می دهیم ( بهتره که پیاز را ریز نکنیم ) و بعد از آن رزماری ، میخک ، زنجبیل رو به مرغ ها اضافه می کنیم (  و البته نمک یادمون نره )

آبلیمو و سیاه دانه را حدود ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت قبل از اینکه مرغ ها رو بپزید به مرغ ها اضافه کنید.

اگر که دوس دارین که کباب تون زیاد خشک نباشه و خوش خوراک باشه می تونین کره یا مقداری روغن مایع هم روی مرغ ها بریزید.

نکته : اگر مرغ ها را به مدت زیاد با آبلیمو نگه دارید بافت مرغ و طعم مرغ عوض می شود به طوری بافت شکننده و طعم رو به تلخی رو به خودش می گیره.

 

 

شما از چه روشی برای از بین بردن بوی زهم مرغ استفاده می کنید؟؟؟

با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
فریبا کرمی
فریبا کرمی هستم مدیر وبلاگ ایت نت به تولید محتوای کاربردی و رفع دغدغه های روزانه در حوزه غذا و آشپزی و سبک زندگی سالم علاقه دارم.

    طرز تهیه مرغ شکم پر بدون نیاز به فر

    مقاله بعدی

    شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

    نظرات

    پاسخ دهید